گزارش تصویری بیستمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت
گزارش تصویری بیستمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت؛ دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش بین المللی دکترین مهدویت با حجت الاسلام والمسلمین اجاقنژاد تولیت محترم مسجد مقدس جمکران
خیلی ممنونم از شما و حاج آقای پورسیدآقائی بابت وقتی که اختصاص دادید و از اینجانب برای برنامه خودتان دعوت کردید. یک روایتی که فی المجلس به ذهنم آمد و خوب است بیان کنم این است که ما اگر بدانیم که مُلجَم هستیم، خیلی از کارهای ما درست می شود. تصور ما و خیلی از مومنین این است که خیال می کنیم کارها با زیاد حرف زدن درست می شود در حالیکه عکس است. شما شیوه زندگی مرحوم امام و سایر علمای ما را ببینید. خیلی کم صحبت میکردند. مرحوم آقای مشکینی به کمترین و حداقل صحبتها اکتفاء میکرد و اگر میدید که با همین یک جمله، کار حل می شود، دیگر جمله یا حرف زیادی اضافه نمیکرد.
همین زیاد حرف زدن هست که رابطه بین دو نفر را خراب میکند. من پیش شما از یک نفر یک حرفی میزنم و شما میروید آن حرف را به او میگویید و او به من زنگ میزند و میگوید چرا اینطوری گفتی و همینطور حرفها.
این نکته ای که عرض کردم هم از لحاظ اخلاقی فایده دارد و هم از لحاظ سیاسی. رییس جمهور یا وزیر ما هر چه زیادتر حرف بزند، بیشتر ممکن است اطلاعات محرمانه لو دهند. هم اکنون نیز اکثر مشکلات کشور ما به خاطر همین زیاد حرف زدن های بعضی مسئولین است.
برای همین موضوع است که پیامبر گرامی اسلام فرمود: «المومن مُلجَم» یعنی مومن، لُجام دارد. از پیامبر پرسیده شد: «و ما لُجام المومن؟»، پیامبر فرمود: «القرآن لُجام المومن» یعنی مومن اگر میخواهد صحبت کند یا حرف بزند، قرآن بخواند و با خدا حرف بزند.
یک نکته هم راجع به جمکران عرض کنم. جمکران دو وجهه دارد: وجهه ذاتی جمکران، مسجد است و منسوب به امام زمان (ع) است. چون احیای جمکران و ساخت آن به دستور حضرت بوده است، لذا احتمال میدهند که خود حضرت هم تردد دارند و به همین خاطر، علماء و اولیاء الهی نیز به این مکان رفت و آمد داشتنند و یک سابقه چندین ساله (هزار ساله) برای این مکان مقدس تشکیل شده است که این سابقه با پول، قابل خرید نیست و نیاز به زمان دارد. این قداست تقریبا کم نظیر است و اخیرا هم کانالهای خارجی گفته اند که مسجد جمکران، بهترین مسجد ایران است.
لذا باید فضایی فراهم کنیم که اشخاصی که قصد مناجات دارند، بیایند و بتوانند مناجات کنند و با خودشان یا امامشان خلوت کنند.
یکی از تفاوتهای حرم های ائمه و جمکران در همین است که در حرم غالبا انسان های مذهبی و معنوی میروند ولی در مسجد جمکران، حتی انسانی هایی که خیلی اعتقادات فرهنگی و مذهبی کاملی ندارند نیز می آیند. که این را من خودم در این سالهای اخیر با چشم خودم مشاهده کردم.
یک وجهه جمکران هم، موضوع مهدویّت است و مهدویت هم همان مباحث سند و ستاد و غیره است. در طول یک سالی که من در خدمت مسجد جمکران هستم، یک ستادی در این خصوص تشکیل دادیم و یک ساختمانی را به آن اختصاص دادیم و حاج آقای حسین آبادی را نیز مسئول این کار قرار دادیم و نیروی انسانی آن را نیز تامین کرده ایم و خود حاج آقای پورسیدآقائی نیز جزء اعضای این ستاد هستند که در جلسات شرکت داشته اند و عملاً کار هم شروع شده است.
این موسسه و سایر موسسات مهدوی هم از عنایات خود حضرت هستند و بایستی فعالیت خودشان را ادامه بدهند اما این ستاد هم باید باشد تا از فعالیت این موسسات استفاده کند تا بتوانیم یک فضای مهدوی و زندگی مهدوی در کشور خودمان و بالتبع در بین شیعیان جهان ایجاد کنیم. چون هدف از ظهور حضرت حجت، شهادت نیست بلکه حاکمیّت است (بر خلاف مکتب سید الشّهدا که قیام کرد برای شهادت و مکتبش مکتب «خذینی یا سیوف» بود) و حاکمیت هم نیاز به انسان های صالح دارد که این اشخاص همان «یاوران مهدی» هستند که این موسسه و امثال آن باید این اشخاص را تربیت کند إن شاء الله تعالی. و السّلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
1403/07/15 کانال همایش بین المللی دکترین مهدویت