تاریخ انتشارچهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۴
کد مطلب : ۸۶۹
۰
plusresetminus
کتاب دليل روشن(پاسخ به شبهات قفاری درباره اندیشه مهدویت) به قلم نصرت‌الله آیتی به شمارگان 1000 نسخه در مؤسسه آینده روشن منتشر شده است
دليل روشن(پاسخ به شبهات قفاری درباره اندیشه مهدویت)
به گزارش مؤسسه آینده روشن در مقدمه اين كتاب اینگونه می‌خوانيم: باور به منجی که با خروج خود، عدل و داد را در مقطع پایانی تاریخ حیات انسانی به ارمغان خواهد آورد و به ستم و تجاوز ظالمان در پهنه کره خاکی پایان خواهد داد و دولت دادگستری را بنیان خواهد، باوری است که پیروان ادیان سه‌گانه ابراهیمی و بخش چشم‌گیری از سایر ملل به آن ایمان دارند.

در اسلام نیز به‌رغم وجود مذاهب مختلف اسلامی و تفاوت‌های عقیدتی ناشی از آن، همه مسلمانان بر اساس بشارت پیامبر گرامی اسلام به ظهور منجی موعود با نام «مهدی» در آخرالزمان اعتقاد راسخ دارند. اخبار مهدویت که از جمله روایات متواتر در بین مسلمانان به شمار می‌آید، به خوبی بسیاری از ابعاد این اعتقاد را روشن ساخته است.

در این بین، شیعه اثنی‌عشری با نگاه خاص خود به موضوع مهدویت که برگرفته از فرمایشات پیامبر گرامی اسلام و ائمه معصومین است، باور دارد که مهدی موعود فرزند امام حسن عسکری است که در سال 255ق متولد شده و پس از گذراندن دوران حدوداً هفتاد ساله غیبت صغرا، هم‌اکنون در پس پرده غیبت کبرا به سر می‌برد. این باور از سوی مخالفان از ابعاد مختلف به چالش کشیده شده و اشکالات و شبهات بسیاری درباره آن مطرح شده است.

از جمله نویسندگانی که تلاش کرده با القای شبهاتی، قرائت شیعی این آموزه فاخر را به نقد بکشد، دکتر ناصر القفاری _ از نویسندگان وهابی‌مسلک معاصر _ است. وی دانش آموخته دانشگاه قصیم و عضو هیئت علمی و مدیر گروه الهیات و مذاهب معاصر همین دانشگاه است.

عنوان رساله کارشناسی ارشد او «مسألة التقریب بین الشیعة و السنة» است و کتاب اصول مذهب الشیعة الامامة الاثنی عشریة عرض و نقد رساله دکتری اوست. وی برای دسترسی به منابع شیعه و نگارش رساله‌اش به مصر، عراق، بحرین، کویت و پاکستان سفر کرده است. مقدّمات فی الاعتقاد، مقدمةٌ فی الملل و النحل، نواقض توحيد الاسماء و الصفات، حقيقة الصحيفة السجادية او ما يسمّی بزبور آل محمد، البدعة المالية عند الشيعة الامامية، العالم الاسلامی و الغرب و اصول الدين عند الائمة الاربعة واحدة از دیگر آثار او به شمار می‌روند.

کتاب اصول مذهب الشیعة به لحاظ تنوع مباحث و جامعیت و شمار بسیار شبهات آن و طرح مطالب در قالب‌های به ظاهر علمی، نزد وهابیون موقعیتی ممتاز یافته است.

این رساله در بیش از 1500 صفحه و در سه جلد چاپ شده و دارای پنج باب است؛ باب اول با عنوان «اعتقاد شیعی درباره مصادر اسلام» در سه فصل به بررسی نظریه شیعه درباره قرآن، سنت و اجماع پرداخته است. در باب دوم با عنوان «اعتقاد شیعه در اصول دین» عقاید شیعه را در توحید الوهیت، توحید ربوبیت، بحث اسما و صفات الهی و بالأخره ایمان و ارکان آن در شش فصل پی گرفته است. در باب سوم که عنوان آن «اصول و معتقدات خاص شیعه» است، بحث امامت، عصمت امام، تقیه، مهدی و غیبت او، رجعت، ظهور، بدأ و مسئله طینت را در هشت فصل ارائه می‌کند. «شیعیان معاصر و ارتباط آنان با اسلاف خود» عنوان چهارمین باب این کتاب است و بالأخره در باب پنجم «تأثیر شیعه در دنیای اسلام» مورد بررسی قرار گرفته است.

آن‌چه در این کتاب می‌آید تلاشی است جهت پاسخ‌گویی به شبهات فصل چهارم از باب سوم که با عنوان «المهدیة و الغیبة» در 110 صفحه مطرح شده است.


انتهای پیام / 101
 
 
 
https://ayandehroshan.ir/vdcgry974ak93.pra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما