کتاب نگرشهايی نو به آموزه مهدويت به قلم بهرام اخوان کاظمی در مؤسسه آینده روشن به شمارگان 3000 نسخه منتشر شده است
به گزارش مؤسسه آینده روشن در مقدمه اين كتاب اینگونه میخوانيم: اعتقاد به ظهور منجي موعود و برقراري حكومت جهاني امام عصر، از اصليترين اعتقادات متمايز مكتب نجاتبخش تشيع به شمار ميرود.
اين موضوع در باورها، مناجاتها و دعاهاي شيعي به بارزترين شكل به چشم ميخورد. امروزه اين باور، به دلايل مختلفي رفتهرفته در حال تبديل شدن به اعتقاد و خواست عمومي جامعه بشري است. بدبختانه، در عصر فرامدرنيته كه علم و فنآوري استيلا دارد و انواع مكاتب به ظاهر عقلاني و پيشرفته بشري سردمدارند، نهتنها سعادت كه صلح، امنيت و آرامش واقعي براي بشر حاصل نيامده است.
بسياري از انسانها با معضلات بيشماري مانند جنگ، گرسنگي، بيسوادي، عقبماندگي، جهل و خرافهپرستي مواجهند. جنگها و تهديدهاي بيپايان، همچنان بر فضاي زيست رواني و فيزيكي انسانها سايه ميافكند. از سوي ديگر، انسان و جامعه به ظاهر پيشرفته غربي نيز با دوري از تعاليم الهي، سر در گريبان تمايلات نفساني و ماديت صرف سوداگرايانه نهاده و در حقيقت معنا و هويت واقعي انساني خود را از دست داده و در بحران معناي زندگي و تحير، گمگشتگي و از خود بيگانگي بيشتري قدم نهاده است. همين مسئله، رفتهرفته در او احساسي به وجود آورده كه بدان منجيخواهي گويند.
خوشبختانه با ظهور انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني، توجه به امام عصر و آموزه مهدويت، چه در ايران و چه در كشورهاي مسلمان و چه در سطح دنيا، افزايش فوقالعادهاي يافته و البته اين عنايت در چند سال اخير بسيار بيشتر شده است؛ بهويژه آنكه طرح اينگونه مسائل از قالبهاي سنتي پيشين خارج گشته و از منظرهاي مختلف و تازه، ابعاد آكادميك گستردهاي يافته است.
امروزه مراكز پژوهشي و آموزشي مختلفي در سطح حوزهها، دانشگاهها و رسانههاي مكتوب، ديداري و شنيداري و در پاسخ به خواست و عطش بيپايان عمومي، با نگاهي ژرفانديشانه و ملاحظه مقتضيات زماني و مكاني جديد، در سطوحي به اين موضوع گسترده ميپردازند.
كتاب نگرشهايي نو به آموزه مهدويت نيز به اين منظور و براي پاسخگويي به اين نياز نوشته شده و از منظرهاي جديدي به مسئله آموزه مهدويت و حيات طيبه مهدوي ميپردازد.
كتاب نگرشهايي نو به آموزه مهدويت در شش فصل و با این عناوین: مفهومشناسی و جايگاه آموزه مهدويت، كرامت انساني در دولت مهدوی، عدالت مهدوی و امنيت، مقايسه دو آموزه جهانیسازی غربی و جهانیسازی مهدوی، آموزه مهدويت و حقوق محيط زيست و آموزه مهدويت و ليبرال ـ دموكراسی منتشر شده است