تاریخ انتشارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۵۲
کد مطلب : ۵۹۲
۰
plusresetminus
.نشست تخصصی بیان آموزه‌های دینی به نسل کودک و نوجوان، با حضور مصطفی رحماندوست از شاعران معاصر کشور، در موسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت) در قم برگزار شد.
برگزاری نشست تخصصی بیان آموزه‌های دینی به کودک و نوجوان در موسسه آینده روشن

به گزارش آینده روشن، در این نشست که جمعی از هنرمندان شاعر و نویسنده کودک و نوجوان حضور داشتند، بحث و تبادل نظر در رابطه با چگونگی انتقال مفاهیم دینی مطرح شد.

رحماندوست در این نشست با ذکر این مطلب که انتقال مفاهیم دینی باید در نشریات کودک و نوجوان تغییر کند، گفت: همیشه روال بر این بوده است که بسیاری از مدیران این نشریات، بر اساس خط مشی هایشان از نویسندگان می خواهند در موضوعات مختلف بویژه دینی، داستان های فاخر تولید کنند و یا شاعران، اشعاری ماندگار و تاثیرگذار بگویند، بدون اینکه در نظر بگیرند که شیوه های تاثیرگذاری کدام است.

وی افزود: نباید اینگونه انگاشت که در انتقال مفاهیم مذهبی، طلاب و حوزه باید کناری بنشیند و کتاب ها و جزوات مفاهیم دینی بنویسد و آن را در اختیار نویسندگان چیره‌دست قرار دهند تا آن را تبدیل به آثار فاخر هنری کند.

شاعر برجسته کشور اظهارداشت: اگر حوزه می خواهد چنین داستان و یا چنین شعرهایی تولید شود باید طلاب شاعر و نویسنده تربیت کند، زیرا فهم آنها از متن دین اگر با فن نگارش و شعر در آمیخته شود، آثار ماندگاری خلق می کنند.

رحماندوست عنوان کرد: در ادبیات داستانی و حتی شعر، مهم ترین عامل تاثیر گذاری، فهم زبان که همان منطق زبانی است، می باشد که اگر کسی از این عامل در کارش استفاده کند مطمئنا موفق می شود.

وی گفت: یکی از مهم ترین مشکلات ادبیات داستانی و شعر دینی کودک و نوجوان کشور ما که حوزه تاثیرگذاری مفاهیم دینی را نیز متاثر کرده است، این است که هنرمندان و تصمیم گیرندگان فرهنگی فکر می کنند، که برگرداندن، داستان های دینی به زبان کودک، تنها راه انتقال مفاهیم است در حالی که تجربه ثابت کرده که این روش دیگر قدیمی و کم تاثیر است.

شاعر و نویسندده کودک و نواجوان خاطرنشان کرد: با وجود برخورداری از مفاهیم بی نقص و کاربردی و جهانبینی جهانی، متاسفانه عدم برخورداری از رسانه و منطق رسانه ای مشکلات بسیاری را برای ما در سطح جهان بوجود آورده است که نشر معارف اسلامی را نیز در جهان با چالش روبرو کرده است.

وی اظهارداشت: باور داریم که 80 درصد شخصیت یک فرد در سنین کودکی شکل می گیرد و در این سنین است که تولیدات فاخر و تاثیرگذار می تواند بر فرهنگ زندگی یک فرد در آینده نیز تاثیر بگذارد. 

رحماندوست گفت: نباید اصرار داشته باشیم که در ادبیات کودک و نوجوان حتما از المنت های مستقیم مذهبی استفاده شود، بلکه باید در این سنین برای کودکان از طبیعت، عشق، صمیمت و والدین دوستی، عشق به انسان ها و امید به آینده زیبا سخن گفت.

وی افزود: وقتی که کودک با عشق به محیط که خلق شده از سوی خداست خو گرفت، شخصیت آرام و متینی پیدا می کند که کم کم به سمت یافتن فطرت حقیقی خود می گردد که همان یافتن راهی برای بازگشت به بهشت موعود است.

نویسنده ادبیات کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: در انتقال احکام دینی، اعتقاد داریم باید به شکل مستقیم و بدون حاشیه‌پردازی آموزش های لازم را به آنها بدهیم تا در مسیر رشد، به چرایی آنها پی ببرد.

وی بر عنصر خیال و فانتزی بعنوان مهم ترین عوامل تاثیرگذار در ادبیات کودک و نوجوان تاکید کرد و گفت: اگر در این نسل به دنبال تاثیرگذاری هستیم باید به این عناصر توجه کنیم و چیزی جز خیال نمی تواند کودک را با شما همراه کند.

انتهای پیام /گ/

https://ayandehroshan.ir/vdcjf8eizuqeh.sfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین مطالب