کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تاریخ عصر غیبت(نگاهی تحليلی به عصر غيبت امام دوازدهم عج)

3 ارديبهشت 1394 ساعت 8:49

کتاب تاريخ عصر غيبت(نگاهی تحليلی به عصر غيبت امام دوازدهم عج) توسط نويسندگان ارجمند: سيدمسعود پورسيدآقايي، محمدرضا جباري، حسن عاشوري، سيدمنذر حكيم در موسسه آینده روشن و در شمارگان 2000 نسخه منتشر شده است


به گزارش مؤسسه آینده روشن کتاب تاريخ عصر غيبت(نگاهی تحليلی به عصر غيبت امام دوازدهم عج) به قلم نويسندگان ارجمند: سيدمسعود پورسيدآقايي، محمدرضا جباري، حسن عاشوري، سيدمنذر حكيم تألیف شده است.

در پیشگفتار این کتاب اینگونه می خوانیم:«با شهادت امام عسکری7(260 قمري) دوره غیبت فرا رسید. آن هنگام، طرح اساسی مذهب درانداخته شده بود؛ احادیث به شکل «اصول اربع مأة» و «جوامع» گردآوری شده بودند. معیار شناسایی احادیث و تهذیب آنها به دست آمده بود.

عالمان سرشناس و توانایی نیز برای دفاع از کیان اعتقادی و فقهی شیعه تربیت شده بودند تا در برابر فرقه‌ها و گروه‌های مختلف به ویژه اهل سنت، گره از حوادث بگشایند. حضور «حجت» نیز به بلوغی نیاز داشت که تا آن هنگام حاصل نشده بود؛ پس غیبت به طور طبیعی آغاز شد و تا هنگام فراهم نیامدن زمینه‌های رهبری امام، عصر غیبت ادامه خواهد داشت.

حفظ اسلام و رهبری مسلمانان دو وظیفه امام است. هر چند بنیاد مذهب و اصول کلی آن درافکنده شده بود و امامان شیعه: تا زمان امام عسکری7 از آن پاسداری کرده بودند. رهبری مسلمانان به آمادگی بیشتر و زمینه‌ای گسترده و یاورانی مناسب نیاز دارد. از این‌رو، هرگاه که این زمینه‌ها فراهم شود، «غیبت» به «ظهور» می‌انجامد وگرنه غیبت به گونه طبیعی ادامه می‌یابد.

رویداد غیبت امام دوازدهم4 که بدون تردید از مهم‌ترین حوادث تاریخ تشیع به شمار می‌رود، از دو دیدگاه اعتقادی و تاریخی می‌توان بررسی کرد. این کتاب، می‌کوشد تا از منظر تاریخی «غیبت صغرا» و «غیبت کبرا» را بررسی کند.

نکاتی که درباره غیبت صغرا (260- 329 قمري) برخواهیم رسید، از این شمار است: بررسی منابع و شناخت وضعیت سیاسی - اجتماعی و فکری عصر امام4 در آستانه غیبت، و آشنایی با زمینه‌های تاریخی و تمهیدات ائمه:، به ویژه عسکریین8 برای ورود شیعه به این عصر، بررسی سازمان مخفی وکالت و تکوین و فرآیند تکاملی آن و نقش آن در زمان غیبت صغرای امام4 و سپس کیفیت آغاز غیبت، دلایل آن، شرح حال «نوّاب اربعه»، وظایف و نقش آنان در این عصر.

نکاتی که درباره غیبت کبرا (329 قمري) برخواهیم رسید، از این شمار است: تاریخ شیعه، نهضت‌ها و دولت‌های آن به هم‌راه حرکت‌های علمی و مبارزه‌های علما و دوره‌های مرجعیت فقها و مدارس آنان و در نهایت، بررسی آثار و سیرت امام مهدی.

 
این نوشته، کاری گروهی است که در ابتدا به سفارش مرکز جهانی علوم اسلامی (جامعة المصطفی العالمیة) برای تدریس «تاریخ عصر غیبت» و تحت اشراف این‌جانب در مدتی کوتاه به سرانجام رسید و طی سال‌های 76 و 77 در آن مرکز، تدریس شد. از آن پس، خلاصه آن نوشتار «درس‌نامه تاریخ عصر غیبت» نام گرفت و پس از گذشت چند سال، متن کامل کتاب با اصلاحات و اضافاتی برای استفاده عموم به گونة کمک‌درسی منتشر شد.»

گفتنی است که حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمسعود پورسیدآقایی برای نگارش و تدوین فصل‌های یک تا چهار و نیز فصل نهم، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضا جباری، برای سامان‌دار بودن فصل‌های پنجم و ششم و گفتار‌های هفتم و هشتم از فصل هفتم، و حجج اسلام حسن عاشوری و سیدمنذر حکیم به ترتیب برای فصل‌‌های هفتم و هشتم کوشیده‌اند.



انتهای پیام / 101


کد مطلب: 695

آدرس مطلب :
https://www.ayandehroshan.ir/book/695/تاریخ-عصر-غیبت-نگاهی-تحليلی-غيبت-امام-دوازدهم-عج

آینده روشن
  https://www.ayandehroshan.ir